top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Práce pro top 10 holiday parks

Pokud se dá 3 dny na kiwi sadu počítat jako práce, tak v tom případě byla naše DRUHÁ pracovní zkušenost na Zélandu v 4,5 hvězdičkovém rezortu Blue lake Top 10 holiday park ,Rotorua.


➡️Délka práce- 3 měsíce

➡️Pracovní doba- 9:30- 15:00 (každý den jinak)

➡️Plat- 17,70$+ karavan

➡️ubytování-karavan


Pokud se tři dny nedají počítat, jako první práce tak v tom případě tohle byla naše první práce na Zélandu. Dostali jsme se k ní náhodou, když jsme přijeli do města Rotorua a jen tak jsme koukali na práce v okolí. Jelikož se nám toto město moc líbilo, byli jsme nadšení, že hledají do osm minut vzdáleného kempu pár na úklid.

Ačkoliv to byla práce spíš na poloviční úvazek (28-39 hodin) tak nás velice nalákal karavan, který jsme dostali na tři měsíce s touto prací. Naším snem byl život v autě a sotva jsme si ho splnili už se nám z nenadání splnil i karavan. Vnitřek byl jednoduchý- postel, kuchyňská linka, lednice, vařič, skříně a gauč. Před karavanem bylo posezení a gril. Koupelny a záchody jsme měli hned na proti. Nepotřebovali jsme nějak extra hodiny, ale naopak víc volného času a menší peníz do kapes, takže toto bylo ideální.

Stačilo napsat e-mail a během hodiny jsme měli pohovor, na kterém nás přijali a dali nám na tři dny možnost tam parkovat zdarma než si vyřídíme potřebné dokumentace (čekala jsem na ird.)


Náplň práce⬇️

Každé ráno o půl 10 jsme přišli do kanceláře (asi dvě minuty vzdálené od karavanu.) Dostali jsme seznam pokojů, které jsou třeba uklidit a přiřazené auto. V hotelu se chodí s úklidovým vozíkem, zde jsme měli každý vlastní úklidové auto. Dopoledne byl tedy úklid chatek, domků a společenských místností. Ivan mezitím dělal údržbářské práce když bylo třeba a pokud bylo opravdu plno pomáhal povlékat postele. Když byl státní svátek, byl frmol. Oběd jsme měli všichni ve 12 a občas jsme dostávali pizzu a jiné jídlo.



Odpoledne nastala každý den jiná činnost. Pokud jsme měli zájem. Bylo to nabídnuto pouze nám, kteří byli ubytovaní v kempu. Někdy bylo stříhání keřů, někdy sázení flexů, třídění příborů a nebo třeba i sbírání odpadkových pytlů což už nebyla nejlepší práce. Jednou jsme měli na starost i udržování pěší stezky což jsme pojali formou výšlapu- v podstatě jsme měli dávat pryč z cesty větvě a ustřihnout takové co by vám mohli vypíchnout oko. Končilo se každý den jinak, většinou ve 2-4. Tím to, ale pro nás dva nebyl úplný konec, protože jsme měli i noční úklid, který trval 30 minut až hodinu.

Další super věc byla, že jsme veškerá zařízení parku, mohli používat zadarmo. Půjčení kajaku, sportovních potřeb nebo třeba relax ve vířivce.



O Top 10 ⛾

Je 30 let standardem pro NZ parky. S 50 parky od Invercargill na hlubokém jihu, po Whatuwhiwhi na subtropickém severu. Top 10 holiday parky existují ve 3. kategoriích

Premium, Superior a Classic což jsou logicky rozdílné cenově i vybavením. Park ve vašem okolí a co nabízí najdete na www.top10.co.nz


My pracovali v Blue lake což je údolí u jezera asi 8 minut autem od města Rotorua. Dostali jsme členství- doporučuji těm, kteří top 10 parky navštěvují nejen na NZ, ale i Austrálie (big4) Dostanete pak pěkné slevy na ubytování,benzín a některé aktivity, jako jsme využili my.


Touto prací jsme začali a byl to super začátek. Nejen kvůli možnostem co jsme měli, ale i díky naším spoluzaměstnancům a zaměstnavatelům. Doteď je to nejdelší práce, kterou jsme tu dělali. Nevím jestli to je tím, že jsme zjistili že chceme pracovat už jen kratší intervaly nebo nám tam prostě bylo dobře.


Za práci jsme měli minimálku, ale ani trochu nám to nevadilo, protože tam byl super kolektiv, protože jsme měli spoustu volného času na jiné aktivity včetně těch v rezortu, protože práce byla na místě kde je pořád co dělat a taky protože jsme získaly novou zkušenost. Ne vždycky jsou hlavním rozhodovacím aspektem peníze. Peníze budou my nebudeme a tak pokud můžete zkuste vybírat práci, která vám bude vyhovovat i v jiných směrech. Není nad to zkusit si toho víc a zjistit co vám dělá den lepší.






88 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page