top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Ohlédnutí na rok 2019

Rok 2019 nám byl ve znamení Zélandu a jelikož jsme ho z většiny procestovali, nezůstávali jsme na jednom místě moc dlouho (většinou 1-5 dní, pokud nešlo o práci.)


Takže jsme denodenně měli různorodé aktivity a je proto těžké napsat celé ohlédnutí na celý rok, to bych musela napsat 365 bodů (ačkoliv se svým diářem bych to taky dala, ale proč vás trápit.)

A tak jsem sepsala minulý rok v základních bodech, na které si vzpomenu, když se řekne název daného měsíce ⬇️


Tak se mrkneme na rok 2019


👩‍👧‍👦LEDEN- 15.1. nastalo loučení a stěhování se po 3,5 letech z Irska. Trávení zbytku měsíce v Čr v kruhu rodinném. Zařizování dokumentů a potřebných věcí před cestou. Užívání si zimních radovánek.




✈ÚNOR -ještě pořád trávený čas s milovanou rodinou a přáteli. Balení se a odlet do Singapuru.Poznání hlavních Singapurských senzací.




🌏BŘEZEN - odlet ze Singapuru na Nový Zéland. Úspěšná druhá žádost o working holiday víza a zařizování všech věcí jako je účet, ird atd. Koupě naší hondy a splnění si tak snu-ZAČÁTEK života v autě. 3 dny práce na kiwi sadě. Projetý kousek severu severního ostrova.




🏕DUBEN- Přesunutí se do města Rotorua a podepsání zde smlouvy na 3 měsíce pro top 10 holiday park. Bydlení v karavanu. Spoustu okolních aktivit (např. sjezd největšího komerčně sjízdného vodopádu na raftu, jízda na koních, kárky, lanovka, střelba, bahenní lázně, termální lázně,..) Zažili jsme první zemětřesení.




🏠KVĚTEN - úprava a předělání kuchyně v našem motorizovaném domečku. Poznání Maorské kultury. Hobitín. Největší vodopád severního ostrova. Každodenní makání v posilovně a trénování stojky.




🎂ČERVEN- Zorbing, Agrodome a zbytek aktivit ve městě Rotorua. Loučení s lidma z práce.Ivan narozky.




🌨ČERVENEC - Pokračovali jsme v cestě, středem severního ostrova (např. městy jako je Taupo, Turangi, Whanganui.) Vyšlap na Mordor. Týden v hlavním městě Wellington. 17.7. přesun trajektem na jižní ostrov. Začátek cestování po jižáku. Vzali jsme to přes západní část jihu (např. místa jako Nelson a jehos třed Zélandu, Rabbit Island kde jsme houbařili, Tasman s krásnou pláží, Motueka s vrakem lodi, Westport, Ruranga, Greymouth kde nás smetla vlna nebo nádherné západy slunce ve městě Hokitika.) Vyšlap k ledovci Franz Josef a zkoumání deštných pralesů u Fox Glacier .




🏞SRPEN - příjezd do města Wanaka a vyšlap na Roys peak. Začátek práce na sadu ve měste Cromwell. Seznámení se super lidmi. Učení češtiny našeho Korejského kamaráda. Šílenosti ve městě Queenstown jako třeba laser game, vzdušný tunel, ledový bar, bruslení nebo čekání na nejvyhlášenější Fergburger. Naučila jsem se na Snowboardu ve středisku Remarkable. Zažili jsme druhé zemětřesení.




🌺ZÁŘÍ- narozeninová párty v podání Maorů s pravým tancem haka. Vyšlap k hodinám a cyklo trek ve městě Alexandra. Rozlučka s partou a prací. Pokračování cesty třeba přes starý Arrowtown, Glenorchy, Kingston, Te Anau. Plavba lodí na Milford Sound přímo pod vodopády. Invercargill a hrozně větrný Bluff. Takže jsme se dotali na úplný jih jižního ostrova.




🏰 ŘÍJEN- průjezd druhou stranou jižáku. Catlins okresem s návštěvou nespočet dechberoucích míst hlavně vodopádů a oblíbený Nugget point. Dunedin a krásný hrad Larnach, nejstrmější ulice na světě, ztráta času v pivnici Speights. Cesta na největší horu NZ Mt. Cook. Let a Expedice na největší NZ ledovec. Jezero Pukaki a Tekapo. Polorozbořený Christchurch a break dance trenály. 4 hrozné dny práce v pekárně. Blowcarts.




🐄LISTOPAD- měsíc práce na farmě. Dostali jsme zadarmo po dobu práce cely dům s garáží i s ohništěm, pracovním autem, motorku, čtyřkolku. Plánování cest na rok 2020 (které jak teď už víme bylo celkem zbytečné.)




🏝PROSINEC - moje narozeniny a překvapení od Ivana. Posunutí se zpět na vršek jižního ostrova třeba přes město Akaroa, Hamner Springs, Kaikoura, Blenheim atd. Šli na technickou a prodloužit si sc certifikát. Projeli se 90 km/h jet boat. Poslední práce tohoto roku pročesavání jablek a během svátků restaurace u pláže. Oslavili jsme vánoce stavěním sněhuláka z písku a ukončili rok 2019 na pláži sledováním ohňostroje pouštěného z lodě.




Osobně jsem za 2019 hrozně vděčná, dal mi nové zážitky do života a hlavně jsem se naučila spoustu věci. 💛

V tomto roce jsem zjistila další své limity a pochopila, že se dá žít i jinak.🚙 Je to taková jedna velká zkouška, kterou procházíme snad dobře a škobrtnutí bylo jen pár.

Jsem vděčná za lidi, kteří mě ze svých životů neodepsaly i přesto, že jsem od nich tak daleko a najdou si i čas napsat. Škoda, že pár lidí jsem kvůli svému způsobu života ztratila.

Taky jsem ráda za nová mezinárodní přátelství, které jsme navázali a nové pracovní zkušenosti co jsme nabrali.

Takže sbohem 2019 a vítej 2020- 365 nových příležitosti

Vše o čem jsem psala (práce nebo aktivity) je i rozepsáno v různých článcích. Stačí jen najít co vás zajímá.

Na konci roku 2020 se můžete opět dočkat shrnutí, ale pochybuji že toho bude tolik jako 2019.

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page