top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

ostrov Sentosa

Čtvrtý největší ostrov Singapuru je ostrov Sentosa.

Ostrov je koncipován, jako zábavní park.


Dostanete se na něj jednokolejným vlakem (Sentosa expres), lanovkou nebo pěšky promenádou z nákupního centra Vivocity.

Ostrov má rozlohu 5 km čtverečních.

Je ze 70% pokryt deštným pralesem, kde žije spousta původních druhů zvířat i rostlin. Dominantou ostrova je velká socha Merlion - lev s mořským ocasem.


✅CO OSTROV NABÍZÍ?

Sentosa nabízí zábavu pro každého. Obrovské mořské akvárium, v kterém si můžete vyzkoušet krmení rejnoků, v delfináriu zase vidět cvičené delfíny. Nádherné tropické pláže s palmami.

Butterfly Park, kde je výstava motýlů z celého světa.

V západní části ostrova se nachází Fort Siloso- pevnost postavená Brity k obraně ostrova. Nyní je zde Vojenské muzeum včetně zbraní.

Taky adrenalinové aktivity.

My trávili skoro celý den v Universal studio, které je rozdělené do několika velkých sekcí.


✅UNIVERSAL STUDIO

Než vejdete do samotného studia okouzlí vás velká točící se zeměkoule s nápisem Universal studio. Celkem mě překvapilo, že na lístky nebyla fronta. Po průchodu velkou bránou, začalo šmajdání.


První sekce Hollywood je procházka po filmové ulici s obchody (jako třeba vše s Hello Kitty nebo Mimoni) a různé sochy či stánky s dobrotami.

Vydali jsme se směrem vlevo do druhé sekce.



Druhá sekce Madagaskar, která nebyla ani tak o ostrově Madagaskar, jako spíš o tom animáku. Jelikož všechny atrakce jsou v ceně řekli jsme si, že jich dáme co nejvíce. Plavba loďkou, která nás vtáhla do animáku za to čekání ve frontě moc nestála, spíš atrakce pro děti.



K třetí sekci Far Far away procházíte kolem Shrekova domu v bažině a to včetně jeho velké kadibudky. Pak přijdete až k obrovskému hradu, který byl v druhém díle Shreka. Když jsme šli vnitřní prohlídku byli jsme zvědaví, jak to tam bude vypadat a přitom nás vzali jen do velkého sálu, kde promítali malé úryvky pohádek. V této sekci je ještě mala horská dráha Kocoura v botách.



Sekce The Lost world začíná bránou s dinosaury. Zde nás nejvíc zaujala vodní show, kdy můžete v podstatě vidět ukázku jak se točí film. Spoustu efektů, střílení a souboje. Taky jsme si zde užili menší horskou dráhu s výhledem na tuto sekci. Zde najdete i horolezeckou stěnu nebo plavbu na divoké řece. Samozřejmě všude kvanta občerstvení.



Pátá sekce je Ancient Egypt. Plná egyptských soch a sloupů. Hlavní tu je horská dráha nazvaná Mumie. Nejen, že je opravdu rychlá, ale má i několik nečekaných zasekáváni i dramatických scén, kdy to vypadá, že vyjíždíte do ohně. Na dráhu čekáte v kobkách a to vám moc nedodá. Pro ty menší je v této sekci projížďka v mini jeepech. My jsme si zde zrovna zašli i na oběd do Oasis spice cafe, kde měli indické jídlo.



Část číslo šest má název: Sci-Fi City. Ta je pro milovníky adrenalinu, jak dělána. Najdete zde 3 obrovské horské dráhy. Jedna z drah je 14 poschodí velká, má různé otočky a zákruty. Druha je z nich nejhorší- vyveze vás a pak jezdíte i hlavou dolu přes tzv. vývrtku. Třetí je v podstatě jen zákrutová. V této sekci najdete i 3D boj transformers.



No a pak už projdete do poslední sekce New York, kde jsme zrovna měli štěstí na vystoupení tanečníků. Zde najdete spoustu obchodů a restaurací, můžete navštívit Sesamovu ulici a nebo Mel's drive typickou old school burgrárnu.

No a jste zase zpět v Hollywoodu. Takový pěkný kolečko,že?



Projít tohle vše zabralo téměř sedm hodin.

🏖Bylo nám opravdu vedro a tak jsme zatoužili krom obří sochy lva, navštívit pláž.

Sentosa má více, než 2 km pláží - jsou vyrobené uměle a písek sem navezli z Malajsie a Indonésie.

My jsme den dovršili na pláži Palawan, kde je visutý most k ostrůvku s cedulí Sentosa a dřevěnými hradbami. Do vody jsme doslova skočili, protože nám bylo po celém dni opravdu horko a plavky jsme měli na sobě tak, jako tak.



Další pláže jsou například Siloso Beach, ta je určená hlavně vyznavačům plážového volejbalu, na Tanjong beach jsou často večírky. Všechny pláže mají bary a stánky s občerstvením, suvenýry, můžete tam koupit koupací potřeby i plavky.

Na ostrově je několik luxusních hotelů, mraky restaurací a obchodů.



UŽITEČNÉ RADY

✅Otevírací doba:

Universal studios 10:00-18:00

Mořské akvárium 10:00-19:00.


✅Vstupné

Universal studios 74 SGD,

Mořské akvárium 34 SGD.


✅Vstupenky na ostrov i na atrakce se kupují v nákupním centru, Doprava po ostrově autobusy a turistickými vláčky je zdarma.


✅V Universal studio je před každou atrakcí výškový a věkový limit. Pokud jste malý a nechcete půl hodiny stát frontu zbytečně, tak si to hlídejte.


✅Atrakce i představení jsou v ceně vstupného, ale občerstvení, suvenýry si musíte samozřejmě platit.


✅Hlídejte si časy všech představení, které chcete vidět.


✅ Během jednoho dne nestihnete na ostrově vše, tak si to rozvrhněte podle toho co je pro vás nejdůležitější. My trávili několik hodin jen v Universal studio a byli jsme rádi, že jsme na večer stihli i pláž.


Každopádně Sentosa je jedna z věcí co podle mě nevynechat v Singapuru.



30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page