top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Život v hotelu- klady a zápory

Ve Whistleru jsme si v říjnu 2022 našli práci v hotelu. K ní jsme dostali bydlení přímo v hotelovém pokoji. Vlastní pokoj s vlastní koupelnou a o tři pokoje vedle i vlastní kuchyň.

Byli jsme opravdu nadšený, že nemusíme s nikým sdílet dům a můžeme mít své soukromí. Krom toho jsme každý platili za měsíc to, co běžný host za noc. Komu se to poštěstí ve Whistleru, 3 minuty chůze od centra, 5 minut od sjezdovek. Plno lidí by asi nechtělo žít tam, kde maká. Jak se říká nes*r tam kde jíš. My v tom naopak viděli plno pozitiv. Ostatně to byl hlavní důvod proč jsme si z šesti potencionálních prací, vybrali právě tuto.


Jaké to tedy je žít v hotelu 5 měsíců?


PLUSY


+posilovna, spa, bazen, automat na snack pití i led.. Tohle vše má většina hotelů. Vybavte si, když jste v hotelu na dovolené a využíváte všech těch služeb. A teď si vezměte, že je máte k dispozici každý den po dobu 5 měsíců zdarma. Bylo supr si večer na sebe hodit župan a jít do vířivky, která je 10 kroků od našeho pokoje. Nebo když jsme měli chuť na bublinky, automat byl hned na chodbě. Posilovna kdykoliv člověk potřebuje a nemusí mít žádné členství ( jen tady byla taková hodně základní, ale lepší než nic.)



+ Centrum 3 minuty chůze Všechno po ruce. Kluby, obchody, kavárny a restaurace. Když jsem zapomněl něco koupit, tak jsem si na sebe hodila bundu a zaběhla si do obchodu. Nemluvě o tom, že v centru také začínají vleky, takže jsme jen vzali prkno a za pět minut už jsme byli u sjezdovek. No a nezapomeňme na noční kluby, kdy jsme se nemuseli motat domů moc dlouho. V podpatkách tak 10 minut



+Garáž Hotel má velkou podzemní garáž a i my dostali své místečko. Takže naše auto v zimě tolik netrpělo a odpočívalo v teple. V garáži je i menší stanice na mytí aut, kterou jsme také využili. No a samozřejmě jsme ušetřili dost za benzín, protože jsme nemuseli dojíždět.


+Mohli jsme trůnit během pracovní doby na svým trůnu Ne, že by mi vadily veřejné záchody, ale vlastní hajzlík je vlastní Prostě i když jsme byli v práci, vykonávali jsme potřebu doma.


+Levné Cena je prostě na Kanadské poměry úplně parádní. Je v ní zahrnuto všechno. Nikdy se nestane, že nejde wifi nebo tepla voda, protože jste v hotelu, kde to kvůli hostům musí fungovat.


+V práci jsme hned Nemuseli jsme brzo vstávat, protože hned po otevření dveří od pokoje jsme byli v práci. Stačí vstát tak 20 minut před začátkem směny. Nemuseli jsme chodit v mrazu, dešti, tmě. V podstatě když člověk vůbec nechtěl ven tak nešel


+Čistící prostředky k dispozici Veškeré prostředky, toaletní papír, šampony, mýdla, ručníky nebo čisté povlečení je pro nás připravené kdykoliv a zadarmo. Krom toho v tomto hotelu je i prádelna, takže pračky a sušičky vždy k dispozici bez toho, aby jsem musela hledat po kapsách drobné, jak je zvykem v Kanadě.



+Útočiště před nudou Když jsem měla v práci vše rychleji hotové, nemusela jsem se zašívat někde na wc. Prostě jsem si šla do našeho pokoje dělat co chci. Taky přestávku jsme mohli trávit v pohodlí domova bez lidí co vám koukají do talíře.


+Uklízela jsem si doma za peníze Leckdy jsem měla svoje pokoje hotové dřív, tak jsem v pracovní době uklidila ten náš.


+Soukromí Po všech sdílených bydlení co jsme na cestách vystřídali, je pro nás soukromí jedna z hlavních výhod. Mít svojí koupelnu i kuchyň v které nikdo jiný nevaří. Nikdo mi nekouká pod ruce, nikdo se mi neplete pod nohy.


NEGATIVA

-Potkáváte spolupracovníky ve volnu Většinu prací jsme měli dobrou partu a něco podnikali i ve volnu. Tady jsem ráda, když některé spolupracovníky ve volnu nepotkám. Jenže jelikož bydlíme tam, kde pracujeme, potkáváme své nadřízené i ostatní každý den.


-Každý den jiný spolubydlící V podstatě nesdílíme dům, ale v pokoji vedle a nad námi se lidi střídají. Většinu času to bylo v pohodě, ale občas se našli nějaká zvířata. Výhodou je, že ten člověk stejně brzo odjede a nemusíte se s ním dál prdět.


-Papírové zdi To je hlavní nevýhoda tohoto hotelu. Většina negativních recenzí je na toto téma. Naučilo mě to zvyknout si na špunty do uší. Vždycky jsem je nesnesla v uších. Ten pocit, že nevím co se kolem mě děje. Ale tady to jinak nešlo. Naštěstí ne každou noc, ale když nad námi byl nějaký slon, usínala jsem se špunty.


-Doma se cítíte jako v práci Občas jsme měli ve volnu pocit, že jsme jen na přestávce a máme už jít pracovat. Ivan používal během směny vysílačku a někdy ve volnu čekal, že mu zavolají


-Vidíte hosty co vás třeba naštvali Sem tam narazíte v civilu na lidi co se k vám chovali nemile, jako k pracovníkovi. Výhoda je, že v civilu na ně být milý nemusíte


-Nemůžete mít výmluvu když přijdete pozdě Ujel mi bus nebo námraza na cestě v tomhle případě bohužel nepůjdou. Jelikož bydlíme v práci jediný na co se jde vymluvit je zaspání.


Bydlení v hotelu a cena za něj byl hlavní důvod proč jsme tuto práci vzali. Když nás chtěli stěhovat do domu s dvanácti lidmi, řekli jsme ne. Chtěli jsme zůstat i přes drobné nevýhody, protože v závěru budu radši ve volnu potkávat svého šéfa, než se nervovat v domě v tolika lidech. Radši budu mít klid než řešit žabo-myší války, kdo po sobě neumyl talíř.


Další zajímá zkušenost, jak se dá bydlet.

44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page