top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Přesun do Whistleru

Dnešní článek začnu teoretickou citací:


,,Láhev vody máte doma téměř zadarmo, láhev vody v obchodě za 20 Kč, v lepší restauraci 30 Kč a na letišti 70 Kč. Jediné co mění hodnotu, je místo. Takže až se ti bude zdát, že se ti nedaří, možná jsi jen na špatném místě. "


A to se stalo nám.

Co si budeme povídat, velká města nikdy nebyla pro nás. Možná proto jsem ve Vancouveru nebyla úplně spokojená. Teď se asi zeptáte proč jsme tam tedy byli 5 měsíců a proč jsme se vůbec rozhodli do takového velkoměsta přestěhovat.


Moje polovička měla už od Zélandu sen zkusit si práci Arboristy a ve Vancouveru dostal dobrou příležitost.

Partneři se mají podporovat a on také podpořil můj sen naučit se v Norsku na snowboardu a pracoval se mnou v hotelu u zimního střediska. Teď jsem byla na řadě já podpořit jeho sen.

Bylo úžasný vidět ho chodit z práce s dobrou náladou a vyprávět jeho každodenní zážitky.


Jenže pořád nám něco chybělo. Možná i to, že jsme nebyli zvyklí pracovat každý zvlášť a už vůbec nemít spolu ani jeden den volna? Taky ten pocit stresu z velkého města, kdy vás každou hodinu dohání k šílenství houkání sanitky, mraky zákazů, miliony lidí a prostě celkově ten ruch.

Kromě toho working holiday nejsou upnuta na jedno místo, tak proč to nezměnit.


Nechtěla jsem Kanadu zavrhnout kvůli Vancouveru, takže jsme se rozhodli změnit místo. Posunuli jsme se na zimu o kousek dál, do méně zalidněného a víc přírodního města Whistler. Trošku si připomenout, když jsme dělali v Norsku u ski resortu a mohli hoblovat kopečky každý den. Třeba i tady to tak bude díky skipasu co jsme dostali a levnému zimnímu vybavení co se zde prodává.

Big city life mě nebaví a užívat si přírodu jen o víkendu? To radši do města jednou za čas.




Už když jsme prvně přijeli do Whistleru jen na výlet (začátkem října) byli jsme nadšený.

Teď jsme tu skoro měsíc a hned druhý týden nám začalo sněžit a zrychlené tempo co jsme si přivezli z Vancouveru se rázem změnilo v klid a pohodu.


Whistler se nám líbil na první pohled tak uvidíme jestli tady budeme mít více optimismu. No a když ne, tak se zas posuneme, o nic nejde. Život je plný změn, stačí se jen nebát nějakou udělat.


Příště vám zas napíšu, jak se nám podařilo sehnat ve Whistleru hned šest prací


Papa Vancouver vítej nová kapitolo


32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page