top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Katamaránem na La Graciosa

Dnes si chci připomenout rok 2018- konkrétně duben, kdy jsme byli na krásném ostrově Lanzarote a každý den jsme tam zkoušeli nevšední zážitky.

Jeden den to byla jízda na bugínach, další den třeba jízda na velbloudech nebo jsme se i podívali na aloe vera farmu. O tom všem (i víc) budu psát. Ale dnešní článek je o dni, kdy jsme pluli katamaránem na ostrov La Graciosa.


Co je Katamarán? Je to plavidlo se dvěma trupy, nebo s jedním trupem a jedním vahadlem. My se plavili na tom největším, který je na Lanzarote. Kromě krásné vrchní vyhlídky, měl na palubě také sítě, na kterých se mohlo ležet a být tak přímo nad vodou během plavby.

Něco o ostrově La Graciosa se nachází 2 km severně od Lanzarote. Rozloha činí okolo 29 km².Ostrov má cca 660 obyvatel.Veškeré budovy zde, jsou stavěny na písku, žádné silnice ani chodníky.


➡️ Průvodce celým dnem Dopoledne nás u hotelu vyzvedl klimatizovaný autobus. Přijeli jsme do přístavu Orzola na severu ostrova. A naše plavba k objevování ostrova La Graciosa začala. Pluli jsme asi jen půl hodiny a kromě krásných výhledů si užívali i drinky v ceně . Po připlutí na La Graciosa jsme se odpojili od skupinky s průvodcem a vydali se na vlastní hodinový průzkum. Proč? Protože jsme mohli.

Ale taky, protože nás moc nelákal kostel, do kterého všichni z lodě šli jako ovečky.

Procházeli jsme uličky kolem různých domů, na pláž a kousek k jedné hoře. U domků jsme pozorovali místní lidi a jejich divoké pejsky. Taky jsme si dali zmrzlinu u paní, která kopečky zmrzliny nazývala ,,ball's" -koule? Poté, co jsme viděli tento nedotčený ostrov, jsme opět katamaránem vyrazili na skryté pobřeží. Po zakotvení nás motorový člun odvezl od lodi, přímo k zátoce Playa Francesa. Tam jsme si mohli užít plavání, šnorchlování, opalování nebo si zapádlovat na kánoi. Využili jsme samozřejmě vše. Po radovánkách na soukromé pláži jsme opět byli na katamaránu připravený na oběd. Tradiční čerstvá Paella (typické španělské jídlo,na způsob rizota s mořskými plody) byla podávána též hladovým rackům, které kapitán lodi krmil přímo z ruky a hejnu ryb, které se hemžily u trupu lodi. Nechyběl ani dezert v podobě exotického ovoce.


Na závěr se na palubě tančilo a celá posátka nám ukázala sestavu, kterou jsme si mohli zkusit i my. To by nebyl Ivan kdyby tam nehodil něco z breakdancu odměněný potleskem. Na molu nás čekalo uvítání a zároveň loučení v podobě Mojita a západu slunce. Doporučuji tuto společnost. Opravdu vám dodá pocit, že si takový den zasloužíte. Celkově doporučuji si dopřát něco při čem můžete zároveň relaxovat, ale i užívat si plnými doušky .








20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page